خطای ۵۰۰ در وردپرس زمانی رخ میدهد که سرور نمیتواند درخواست کاربر را به درستی پردازش کند. این خطا معمولاً به دلیل مشکلاتی در سرور مانند تداخل افزونهها، مشکلات فایل .htaccess
، یا محدودیتهای منابع سرور مانند حافظه ایجاد میشود. خطای ۵۰۰ در وردپرس اغلب با پیام “Internal Server Error” نمایش داده میشود و ممکن است برای رفع آن نیاز به بررسی دقیق تنظیمات و فایلهای وردپرس باشد.
اگر شما صاحب یک سایت پر بازدید هستید به مراتب بیش تر از هر کسی از اهمیت رفع این خطا آگاه هستید.در این آموزش می خواهیم با بررسی روش های گوناگون و تست شده به آموش رفع ارور ۵۰۰ در وردپرس بپردازیم.
خطای ۵۰۰ در وردپرس چیست ؟
خطای ۵۰۰ در وردپرس، یا خطای “Internal Server Error”، یکی از رایجترین خطاهایی است که به معنای وجود مشکلی در سرور یا اسکریپتهای سایت شما است. این خطا میتواند به دلایل مختلفی که در پایین به آن اشاره شده است به وجود بیاید. برای رفع ارور ۵۰۰ در وردپرس،باید اقداماتی را به ترتیب انجام دهید تا بتوانید سر ریشه اصلی این مشکل را شناسایی و اقدام به حل آن نمایید.
دلیل نمایش ارور ۵۰۰ چیست؟
یکی از دلایل نمایش ارور های سایت به ما به منظور شناسایی و رفع آن خطاها می باشد.نمایش ارور ۵۰۰ در وردپرس و سایت ما هم به همین منظور می باشد.بنابراین شما به محض مشاهده این خطا باید فورا به حل آن بپردازید.
برای حل این خطا دو راه دارید،یا خودتان دست به کار شوید و یا این کار را به یک متخصص بسپارید.برای سپردن این کار به یک متخصص می توانید از خدمات پشتیبانی سایت وردپرسی ما استفاده کنید.و ادامه این مقاله را مطالعه نکنید.
اما اگر قصد دارید که خودتان دست به کار شوید نیاز است که کمربندهای خودتان را محکم ببندید و روش های گفته شده را برای شناسایی و حل ارور ۵۰۰ در وردپرس انجام دهید.
روشهای حل ارور ۵۰۰ وردپرس
در ادامه روش هایی را به منظور حل ارور ۵۰۰ وردپرس برای شما قرار داده ایم.این مراحل را تا برطرف نشدن مشکل خود ادامه دهید و در هر کجا که مشکل سایت شما حل شد کار را متوقف کنید و دیگر نیازی نیست مابقی مراحل را تست کنید.
چک کردن فایل htaccess
در اولین مرحله باید بررسی کنیم که خطای به وجود آمده از فایل htaccess ما نباشد.برای این که مطمئن شویم به فایل منیجر هاست خود می رویم و فایل htaccess خود را حذف می کنیم.اگر فایل htaccess خود را پیدا نکردید می توانید آموزش نمایش فایل های مخفی در هاست استفاده کنید.
توجه: دقت کنید که قبل از حذف فایل htaccess حتما یک نسخه پشتیبان از آن را در سیستم خود نگه دارید.
پ از حذف این فایل به پنل پیشخوان وردپرس بروید و وارد مسیر تنظیمات > پیوند های یکتا شوید و یک بار بر روی ذخیره تنظیمات کلیک کنید تا فایل htaccess شما مجدد ساخته شود.در مرحله ب
به سایت خود برگردید و سایت خود را رفرش کنید،اگر مشکل حل شده بود یعنی ایراد از کد های فایل شما بوده است که باید تک به تک کد ها را اضافه کنید تا متوجه شوید مشکل اصلی از کدام تکه کد موجود در فایل htaccess بوده است.
غیر فعال کردن افزونههای فعال وردپرس
همانطور که می دانید وردپرس یک سری افزونه ها را در خود دارد که این افزونه ها می توانند قابلیت هایی را به سایت ما اضافه کنند.اما گاهی همین افزونه ها باعث ایجاد مشکل برای ما خواهند شد و خطاهایی را مثل خطای ۵۰۰ ایحاد می کنند.این خطا ممکن است به دلیل تداخل افزونه ها در وردپرس و یا ناسازگاری و عدم آپدیت افزونه ایجاد شده باشد.
کاری که باید شما انجام بدهید این است که تک تک افزونه ها را غیر فعال کنید تا متوجه شوید که مشکل از کدام افزونه بوده است و این مشکل را با توسعه دهنده افزونه خود گزارش کنید.
تغییر قالب به پوسته پیشفرض وردپرس
برای این کار وارد مسیر نمایش > پوسته ها شوید و یک قالب پیشفرض وردپرس را فعال کنید تا قالب فعلی شما غیر فعال شود.اگر با این کار مشکل سایت شما حل شد به این معنی است که مشکل از قالب سایت شما بوده است که باید قالب را بروزرسانی کنید و یا این که این گزارش را به توسعه دهنده قالب خود در میان بگذارید.
جهت اطلاعات بیشتر و بروزرسانی قالب خود می توانید آموزش بروزرسانی قالب و افزونه در وردپرس را مطالعه کنید.
افزایش حافظه و مموری وردپرس
ممکن است خطای شما به دلیل کمبود مابع هاست شما باشد.این خطا بیشتر در هاست های اشتراکی قابل مشاهده است و برای رفع این مشکل باید محدودیت حافظه خود را افزایش دهید.برای این کار وارد فایل منیحر هاست خود شوید و فایل wp-config.php را ویرایش کنید و کد زیر را به این فایل اضافه کنید:
define('WP_MEMORY_LIMIT', '512M');
برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنم آموزش افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس را مطالعه کنید.
خرابی فایل های وردپرس
اگر با روش های بالا مشکلات حل نشد ممکن است فایل و هسته اصلی وردپرس شما دچار مشکل شده باشد که می توانید از طریق آموزش آپدیت دستی وردپرس اقدام به بروزرسانی و حل مشکلات احتمالی فایل های هسته وردپرس کنید.
حل مشکل سطح دسترسی در وردپرس
سطح دسترسی پوشه ها هم می تواند یکی از دلایل ایجاد این مشکل باشد.ما که تمام روش ها را امتحان کردیم و این روش ها در مرحله آخر برای حل مشکل خود انجام می دهیم🙃
آموزش حل مشکل سطح دسترسی فایل ها و پوشه ها در وردپرس را برای حل این مشکل مشاهده کنید.
با هاست خود تماس بگیرید
خب دوستان،اگر تا اینجای کار مشکل شما حل نشد به احتمال زیاد مشکل از هاست شما باشد.باید شما با شرکت هاستینگی که از آن هاست تهیه کردید تماس بگیرید و دلیل این مشکل را جویا شوید.
امیدوارم که آموزش رفع ارور ۵۰۰ در وردپرس برای شما مفید بوده باشد و مشکل شما را حل کرده باشد.اگر هر سوالی داشتید می توانید از طریق درج نظرات سوالات خودتان را مطرح کنید.