یکی از خطاهای رایجی که اکثر سایت ها با آن مواجه میشوند،افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس است. این اتفاق زمانی رخ میدهد که یک سایت سعی میکند فایلی بزرگتر از حد مجاز بارگذاری کند ولی با خطا مواجه می شود.
این موضوع میتواند هنگام تلاش برای بارگذاری قالب سایت، افزونه، فایلهای ویدئویی و غیره رخ دهد. همچنین ممکن است هنگام نوشتن یک پست رخ دهد و گاهی اوقات یک خطای JSON ایجاد کند.
خطای افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس کاملاً عادی است زیرا به طور پیشفرض، حد حافظه چندان بزرگ نیست. خوشبختانه،این قابلیت را وردپرس در اختیار ما قرار داده که مقدار حافظه را بسته نیازهای خود تنظیم کنیم.
وقتی صحبت از افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس میشود، روشهای مختلفی برای انجام آن وجود دارد و انتخاب هر کدام از آنها به خودتان بستگی دارد.
در این آموزش قصد داریم چهار روش برای افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس را با هم بررسی کنیم.
علت محدودیت حافظه PHP در وردپرس
شاید از خود بپرسید چرا محدودیت بارگذاری وجود دارد که برای این پرسش دو پاسخ ساده وجود دارد.یکی از این پاسخ ها مربوط به امنیت وردپرس می باشد.
اگر این محدودیت وجود نداشته باشد، افراد سودجو میتوانند به راحتی فایلی حاوی انواع بدافزار و محتوای مشابه را درون سایت شما بارگذاری کنند.بنابراین،وردپرس با محدود کردن این مقدار امنیت را تا حدی بالا برده است.
دلیل دوم محدودیت هایی است که شرکت های هاستینگ برای هاست های اشتراکی در نظر می گیرند،به همین دلیل با وضعیتی رو به رو میشوید که هر سایت موجود در آن سرور، مقدار زیادی حافظه را به طور همزمان استفاده میکنند، که ممکن است از حافظه رم موجود در سرور بیشتر شود. بنابراین، این موضوع باعث ایجاد خطا برای هر سایت میشود. به همین دلیل شرکت های میزبان معمولاً مقدار حافظه موجود را محدود میکنند تا از وجود این گونه خطاها جلوگیری کنند.
نحوه افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس
در این قسمت قصد داریم تا با شما نحوه افزایش محدودیت حافظه PHP را با روش های مختلف بررسی کنیم.
اگر روشی که در زیر گفته شده است برای شما کار نمیکند، احتمالاً به دلیل محدودیت هایی است که شرکت هاستینگ برای سایت شما در نظر گرفته است. در این حالت می توانید با میزبان خود تماس بگیرید و ببینید آیا امکانافزایش محدودیت حافظه در وردپرس برای سایت شما وجود دارد یا خیر. در غیر این صورت می توانید شرکت هاستینگ خود را تغییر دهید و سایت خود را به یک شرکت مناسب تری منتقل کنید.
توجه: از آنجا که بسیاری از این روشها نیاز به ویرایش برخی کدهای سایت شما دارند، توصیه میشود یک نسخه پشتیبان از سایت خود تهیه کنید.با این کار اگر مشکلی برای سایت شما پیش بیاید،میتوانید با استفاده از نسخه پشتیبان سایت آن را بازیابی کنید.
روش اول: از طریق فایل wp-config
رایجترین روش برای افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس، ویرایش فایل wp-config است. با استفاده از متغیر wp_memory_limit، میتوانیم مقدار حافظه را به عدد مورد نظر تغییر دهیم.
برای انجام این کار،وارد cpanel شوید و بخش Files را پیدا کنید. روی گزینه File Manager کلیک کنید.
وارد دایرکتوری public_html شوید و فایل wp-config را پیدا کنید. روی آن راستکلیک کنید و گزینه Edit را انتخاب کنید.
یک پنجره کوچک ظاهر میشود که به شما یادآوری میکند ویرایش کد میتواند باعث بروز خطا شود. به همین دلیل، قبل از ادامه، باید از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.تایید کنید و وارد فایل شوید.
اکنون به دنبل کد زیر در فایل wp-config بگردید:
define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '32M' );
برای شما ممکن است مقدار عدد آن متفاوت باشد که مهم نیست.(از کلیدهای CTRL + F برای جستجوی “define” استفاده کنید)
پس از پیدا کردن آن، به سادگی مقدار “۳۲” را به مقدار عددی که میخواهید استفاده کنید تغییر دهید.(مقدار پیشنهادی ۵۱۲)
بعد از ویرایش، حتماً تغییرات را ذخیره کنید به خوبی بر روی سایت شما اعمال شوند. پس از انجام این کار، میتوانید به سایت خود بازگردید و همین طور که مشاهده می کنید مقدار پیشفرض محدودیت حافظه بیشتر شده است.
روش دوم: استفاده از افزونه WP Tools
چندین افزونه وجود دارند که میتوانند محدودیت حافظه PHP در وردپرس را افزایش بدهند.
یکی از افزونه های محبوب برای افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس افزونه WP Tools است.این افزونه به شما کمک می کند تا مقادیر مختلف مثل محدودبت بارگزاری و موارد دیگر را تغییر دهید.این افزونه در نسخه رایگان خود به شما اجازه می دهد که فقط فایل های با حجم ۱۲۸ مگابایت آپلود کنید و برای بارگزاری فایل های بزرگ تر نیاز به دریافت نسخه پرو این افزونه می باشد.
از آنجا که بیشتر سایتها با مقدار پیشفرض ۳۲ مگابایت کار میکنند و مشکلی ندارند، این موضوع چندان مهم نیست. اما اگر به حافظه بیش از ۱۲۸ مگابایت نیاز دارید، باید نسخه حرفهای این افزونه را تهیه کنید.
ابتدا افزونه WP Tools را نصب کنید و برای استفاده فعال کنید.برای نصب این افزونه می توانید از آموزش نصب افزونه در وردپرس ما استفاده کنید.
این افزونه گزینههای زیادی را دارد، اما ما فقط به گزینه افزایش حافظه php میپردازیم. برای پیدا کردن این گزینه، روی WP Tools کلیک کرده و گزینه Settings را انتخاب کنید.
این افزونه تنظیمات خود را در چندین تب جداگانه فهرست بندی کرده است.شما نیاز است بر روی گزینه General Settings کلیک کنید.
اولین گزینه برای افزایش محدودیت حافظه PHP است. شما مقدار فعلی حافظه را در زیر این گزینه مشاهده خواهید کرد.همانطور که گفته شد نسخه رایگان این افزونه تنها به شما اجازه میدهد تا حافظه خود را به ۱۲۸ مگابایت تغییر دهید.
در نهایت تغییرات را ذخیره کنید.سپس میتوانید بررسی کنید که آیا تغییرات به درستی اعمال شدهاند یا خیر. اگر تغییرات اعمال نشده است، احتمالاً شرکت میزبان شما مقدار حافظه را محدود کرده است که برای حل این مشکل باید با شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید.
روش سوم: از طریق ویرایش فایل .htaccess
فایل wp-config تنها گزینهای نیست که برای افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس وجود دارد.گزینه دیگری که دارید این است که فایل .htaccess را برای افزایش محدودیت حافظه ویرایش کنید.
برای شروع، به cPanel بروید، بخش Files را پیدا کنید و وارد File Manager شوید. از آنجا وارد دایرکتوری public_html شوید و فایل .htaccess را پیدا کنید. روی آن راستکلیک کنید و گزینه Edit را انتخاب کنید.
اگر فایل htaccess را پیدا نمی کنید نیاز است که از طریق تنظیمات تیک نمایش فایل های پنهان را فعال کنید.
یک پنجره کوچک ظاهر میشود که به شما یادآوری میکند ویرایش کد میتواند باعث بروز خطا شود. بنابراین، کمی وقت بگذارید و مطمئن شوید که نسخه پشتیبان از سایت خود دارید🙂.
برخلاف فایل wp-config، فایل .htaccess بهطور پیشفرض کدی برای تغییر مقدار حافظه ندارد. در عوض، شما باید کد زیر را به ابتدای فایل اضافه کنید:
php_value memory_limit 256M
این خط کد مقدار پیشفرض حافظه را به ۲۵۶ مگابایت تغییر میدهد.در نهایت تنظمیات را ذخیره کنید.
روش چهارم: استفاده از ابزار PHP Selector
چهارمین روشی که به آن میپردازیم، استفاده از ابزار Select PHP Version در cPanel است. این روش احتمالاً کمی آسانتر از روش اول است اما نیاز به دقت بالایی دارد.
- به cPanel بروید، بخش Software را پیدا کنید و روی گزینه Select PHP Version کلیک کنید.
- در این بخش، بر روی زبانه Options کلیک کنید.
- به پایین بروید تا به گزینه memory_limit برسید. در اینجا میتوانید از این گزینه برای افزایش حافظه خود استفاده کنید.
اگر این گزینه در دسترس نیست احتمالا شرکت هاستینگ شما محدودیت هایی را برای شما در نظر گرفته است که می توانید برای حل این مشکل با آنان تماس بگیرید.
مقدار حافظه را برابر با چند قرار دهیم؟
پیشنهاد ما ۱۲۸ مگابایت است. بهطور کلی، این مقدار برای ۹۹% از سایت ها مناسب است. شما هرگز با خطای افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس مواجه نخواهید شد، مگر اینکه سایت شما دچار مشکل شده باشد و یا از افزونههای بهینهنشده استفاده کرده باشید.
تمام افزونه های سایت شما منابع هاست شما را کم می کنند،اگر افزونه ای منابع زیادی از سایت شما را مصرف کند، بهطور کلی سرعت سایت شما را کاهش میدهد. بنابراین، برای حفظ سرعت سایت خود، باید این مقدار عدد را طوری تنظیم کنید که اگر افزونه یا هر چیزی در سایت شما خواست فراتر از این مقدار،از منابع هاست شما استفاده کند شما متوجه بروز خطا شوید و بتوانید آن را مدیریت کنید.
نتیجه گیری
همانطور که میبینید، روشهای مختلفی برای افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس وجود دارد. تمام روش ها نتیجه یکسانی خواهد داشت،که در بین روش های گفته شده روش اول ساده ترین روشی می باشد که به شما هم پیشنهاد می کنیم.
امیدوارم این آموزش توانسته باشد مشکل افزایش محدودیت حافظه PHP را در سایت شما حل کرده باشد.در صورتی که سوالی دارید می توانید از قسمت نظرات آن را مطرح کنید.مطمئن باشید در اسرع وقت پاسخگوی شما هستم.