با وجود تمام مزایای وردپرس اما هرازگاهی ممکن است فایل ها و پوشه های ما دچار ایراداتی شوند.یکی از این خطاهای موجود سطح دسترسی فایل ها و پوشه ها در وردپرس می باشد.این سطح دسترسی به به شما اجازه می دهد که تعیین کنید کدام پوشه های شما توسط چه افرادی قابل خواندن و یا نوشتن باشد.
اصلا سطح دسترسی چییست؟به طور خلاصه سطح دسترسی برای حفظ بیشتر امنیت شما مفید است.این سطح دسترسی اجازه نمی دهد که کاربران شما به صفحات حساسی دست پیدا کنند که اطلاعات شما و کاربرانتان به خظر بیفتد.
بنابراین شما با محدود کردن سطح دسترسی در وردپرس می توانید محدودیتی بر روی یک پوشه و یا یک فایل در سایت خود ایجاد کنید و از آنها در برابر خطرات احتمالی محافظت نمایید.
در ادامه قبل از حل مشکل سطح دسترسی فایل ها و پوشه ها در وردپرس قصد داریم شما را بیشتر با ساختار فایل ها در وردپرس آشنا کنیم.
آشنایی با ساختار فایل ها در وردپرس
برای این که شما بتوانید مشکل سطح دسترسی فایل ها و پوشه ها در وردپرس را شناسایی و حل کنید ابتدا باید بدانید که ساختار فایل ها به چه شکلی می باشد و کدام یک از فایل ها و پوشه ها نیاز به محافطت دارد.
به طور پیشفرض وردپرس دارای سه پوشه اصلی و دو فایل مهم می باشد که اطلاعات این فایل ها و پوشه ها بسیار حیاتی می باشد.
پوشه ها :
- wp-admin
- wp-include
- wp-content
فایل ها :
- wp-config
- .htaccess
پوشه ها و فایل های نامبرده شده دارای اطلاعات حیاتی و مهمی هستند که بسیار برای ما مهم می باشد،به عنوان مثال پوشه wp-content دارای تمام محتویات وب سایت ما می باشد یا فایل wp-config دارای اطلاعاتی همچون نام پایگاه داده، نام هاست، نام کاربری و رمز عبور ما می باشد.
با توجه به توضیحات گفته شده شما فقط باید به افرادی اجازه مشاهده و ویرایش این فایل ها را بدهید که مورد اعتماد شما هستند و نباید در اختیار عموم افراد قرار بگیرند.نمایش این داده ها به همه و عموم کاربران به معنی خداحافظی همیشگی با سایت شماست.
مجوزهای سطح دسترسی فایل وردپرس چیست و چه اهمیتی دارند؟
به طور خلاصه و مفید مجوزهای سطح دسترسی فایل وردپرس به این معنا می باشد که چه کسی می تواند به چه چیزی از سایت شما دسترسی داشته باشد.
در حالت کلی سه نوع کاربر وجود دارد که می توانند به پرونده ها و پوشه های شما دسترسی داشته باشند و فایل ها و پوشه های شما را مدیریت کنند:
- User : مالک یا سرپرست سایت وردپرس می باشد.
- Group : کاربرانی که در سایت های شما مانند ویرایشگر نقش دارند.
- World : عموم مردم یا هرکسی که در اینترنت حضور دارد.
با توجه به کاربران بالا سه نوع سطح دسترسی وجود دارد که باید برای هر کاربر مشخص شود:
- Read خواندن (R) : کاربران فقط امکان مشاهده فایل ها را دارند.
- Write نوشتن (W) : کاربران فقط امکان این را دارند که فایل را تغییر داده و ویرایش کند.
- Execute اجرا (X) : کاربر می تواند اسکریپت ها و برنامه ها را در داخل یک فایل یا پوشه اجرا کند.
با تنظیم مجوزهای صحیح پرونده ها و پوشه ها برای کاربران می توانید از دسترسی هکر ها به فایل ها و پوشه های مهمی که در بالا به آن ها اشاره شد جلوگیری کنید.
مجوز های فایل ها به عنوان یک عدد سه رقمی قابل شناسایی می باشد و برای این که بتوانید به طور درستی از آن ها استفاده کنید باید معنی آن ها را بدانید.مجوزهای فایل به صورت سه شماره به این ترتیب خاص سازماندهی می شوند:
- شماره اول : مجوزهایی که به کاربر داده می شود.
- شماره دوم : مجوزهایی به گروه داده می شود.
- شماره سوم : مجوزهایی که به عموم مردم داده می شود.
و هر عدد مربوط به یک سطح مجوز یا ترکیبی از مجوزها است. تنها چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که:
- ۰ به معنی عدم دسترسی.
- ۱ برای اجرا.
- ۲ به معنی نوشتن.
- ۴ برای خواندن.
مثال: اگر می خواهید دسترسی خواندن و نوشتن داشته باشید، چهار و دو را با هم ترکیب کنید و عدد ۶ را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، سطح دسترسی فایل ۶۴۴ به این معنی است: کاربر مجوزهای خواندن و نوشتن را دارد.
سطح دسترسی مناسب وردپرس
سطح دسترسی مناسب وردپرس برای فایل ها مقدار ۶۴۴ و برای پوشه ها مقدار ۷۵۵ می باشد.(در برخی موارد مقدار ۶۴۴ همان ۰۶۴۴ می باشد و مقدار ۷۵۵ همان ۰۷۵۵)
تغییر سطح دسترسی در وردپرس
روش های مختلفی برای تغییر سطح دسترسی در وردپرس وجود دارد که یکی از روش های آن استفاده از نرم افزار filezilla می باشد.برای استفاده از این قابلیت می توانید آموزش کار با FileZilla را مطالعه نمایید.
تغییر سطح دسترسی فایل با استفاده از FTP
برای این که بتوانید از طریق FTP تغییر سطح دسترسی فایل های خود را انجام دهید ابتدا باید یک اکانت FTP برای خود ایجاد کرده باشید.برای این کار میتوانید از طریق شرکت هاستینگ خود اقدام کنید.
سپس با استفاده از آموزشی که در اینجا برای شما قرار داده ایم همانند تصویر بالا وارد اکانت خود شوید و بر روی هر فایل یا پوشه ای که قصد تغییر سطح دسترسی آن را دارید کلیک راست کنید و گزینه File Attributes را بزنید و در نهایت مقدار سطح دسترسی را وارد کنید.
تغییر سطح دسترسی فایل در سی پنل
برای تغییر سطح دسترسی فایل ابتدا با استفاده از آموزش ورود به cpanel،وارد سی پنل شوید.
در مرحله بعد بر روی گزینه File Manager کلیک کنید تا وارد فایل های پوشه سایت خود شوید.
در مرحله بعد فایل ها و پوشه هایی که قصد تغییر سطح دسترسی آن ها را دارید را انتخاب،سپس راست کلیک کرده،در نهایت با استفاده از گزینه Change Permissions سطح دسترسی خود را مطابق موارد گفته شده تغییر بدهید.
جمع بندی
در این آموزش به سطح دسترسی چیست و حل مشکل سطح دسترسی فایل ها و پوشه ها در وردپرس پرداختیم.همچنین با استفاده از دو روش توانستیم خطای سطح دسترسی به فایل ها و پوشه های وردپرس را مرتفع کنیم.در نهایت برای این که کار شما بدون مشکل پیش برود کافی است یک تیکت به شرکت میزبان سایت خود بزنید و از آنها درخواست کنید که برای شما مجوز های دسترسی فایل ها و پوشه های وردپرس را تنظیم کنند بدون ان که شما کار خاصی را انجام بدهید.
در نهایت می توانید برای استفاده از خدمات پشتیبانی سایت وردپرسی لامرد وب با ما در تمای باشید.برای اطلاعات بیشتر می توانید از طریق لینک زیر با ما در تماس باشید.