در این آموزش، قصد داریم به حل خطای صفحه سفید وردپرس که یکی از خطاهای ترسناک وردپرس است بپردازیم.ممکن است شما هم صفحه مرگ وردپرس یا همان صفحه سفید وردپرس را مشاهده کرده باشید.این خطا از آنجایی قابل تشخیص است که شما هنگام وارد شدن به سایت خود با یک صفحه سفید در وردپرس مواجه خواهید شد که عملا نخواهید فهمید که مشکل از کجا آب می خورد.برای حل هر مشکلی شما ابتدا باید بدانید که ریشه مشکل چیست و علت این که این خطا به وجود آمده چیست،در مرحله بعد می توانید با دانشی که دارید برای حل آن اقدام کنید.
بعضی اوقات کاربران با مشاهده این خطا فورا اقدام به حذف کردن سایت خود می کنند،اما م در این آموزش قصد داریم که به شما بگوییم این مشکل قابل خل است و نیاز به کار هایی از قبیل حذف کردن سایت نمی باشد.برای این کا ابتدا باید مراحلی که در ادامه به شما خواهم گفت را یکی پس از دیگری انجام دهید تا بالاخره مشکل شما از بین برود.
صفحه سفید وردپرس
کاربرانی که با این خطا مواجه می شوند این گونه می گویند که هنگام مشاهده خطای صفحه سفید در وردپرس هیچ خطای دیگری به ما نمایش نمی دهد.بله کاملا درست است.خطای صفحه سفید در وردپرس به گونه ای است که شما فقط یک صفحه سفید یا همان صفحه سفید مرگ را مشاهده خواهید کرد.این اتفاق ممکن است برای تمام صفحات سایت شما پیش نیاید.به عنوان مثال ممکن است یکی یا بعضی از صفحات سایت شما دچار این خطا شده باشد.
ما در این آموزش قصد داریم تمام روش های موجود برای حل این مشکل را با هم بررسی کنیم.پس پیشنهاد می کنم که قبل از شروع کمربند های خود را محکم ببندید و از سایت خودتان یک نسخه پشتیبان تهیه کنید و در ادامه همراه با باشید تا این سفر ماجراجویانه را با هم به پایان برسانیم🙃.
حل مشکل صفحه سفید وردپرس
همانطور که گفته شد این خطا می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اولین دلیل ممکن است مشکل از محدودیت حافظه پیشفرض وردپرس باشد و یا به خاطر تداخل افزونه ها در وردپرس باشد یا مشکلی که در کد های قالب سایت شما به وجود آمده است.
بنابراین در مرحله اول شما باید بدانید که ریشه مشکل از کدام است تا بتوانید آن مشکل را حل کنید.سپس با توجه به روش های گفته شده اقدام به حل آن نمایید.اولین کاری که هنگام تشخیص خطا باید انجام داد فعال کردن حالت دیباگ وردپرس می باشد.
فعال کردن حالت دیباگ وردپرس
برای انجام این کار پس وارد شدن به هاست خود به مسیر File Manager < Public_html < Wp-confing.php بروید و کد زیر را به فایل Wp-Config قالب سایت خود اضافه کنید.
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
define( 'WP_DEBUG', true);
با قرار دادن کد بالا در فایل Wp-Config تمام خطاهای سایت که از جانب افزونه ها یا قالب سایت شما باشد برای شما نمایان می شود و می توانید بدانید که چه افزونه ای یا حتی قالب،موجب بروز این خطا شده است و آن را غیر فعال کنید.
در غیر این صورت می توانید موارد زیر را تست کنید بلکه مشکل خطای شما از موارد زیر باشد.
افزایش میزان محدودیت حافظه
در بیشتر مواقع پیشنهاد ما برای رفع مشکل خطای سفید در وردپرس افزایش میزان محدودیت حافظه است.برای این کارنیاز است همانند مراحل قبل وارد فایل Wp-Config شوید و کد زیر را به آن اضافه کنید.برای اطلاعات بیشتر می توانید آموزش ما را در خصوص افزایش محدودیت حافظه PHP در وردپرس مطالعه کنید.
define('WP_MEMORY_LIMIT', '128M');
در صورت حل نشدن مشکل می توانید روش های بعدی را امتحان کنید.
غیر فعال کردن افزونهها
برای حل این مشکل باید ابتدا وارد پنل پیشخوان وردپرس شد.اگر به پیشخوان وردپرس به دلیل وجود خطا دسترسی ندارید می توانید از طریق آموزش در مواقع عدم دسترسی به پنل مدیریت وردپرس چکار کنیم؟ اقدام به حل این مشکل کنید.
در صورتی که دسترسی به پنل پیشخوان وردپرس ندارید ابتدا وارد هاست خود شوید Wp-Content/Plugins،نام پوشه پلاگین های سایت خود را تغییر دهید و مجدد به سایت برگردید.اگر اگر سایت اجرا شد یعنی خطا از افزونه های سایت شما می باشد که می توانید از طریق آموزش رفع تداخل افزونه ها در وردپرس یکی یکی آنها را فعال کنید تا بالاخره متوجه شوید که مشکل اصلی از کدام افزونه شما بوده است.
جایگزین قالب با قالب پیشفرض
اگر مشکل همچنان حل نشده است به احتمال زیاد مشکل اصلی از قالب سایت شما باشد.برای حل این مشکل ابتدا باید از قالبر سایت خود یک نسخه پشتیبان بگیرید و سپس قالب را از پنل پیشخوان وردپرس حذف کنید.با حذف قالب سایت،وردپرس قالب پیشفرض خود را جایگزین قالب حذف شده می کند.سپس به سایت خود برگردید و سایت را اجرا کنید.با این کار اگر مشکل از قالب سایت شما باشد باید خطای صفحه سفید در وردپرس کاملا رفع شده باشد.
همچنین در ادامه باید به phpmaadmin رفته و دیتابیس خود را انتخاب نمایید.سپس جدول wp_Options را باز کنید و در آن به دنبال جداول Template و Stylesheet بگردید و مقادیر آن را با نام قالب فعلی سایت تغییر دهید(به عنوان مثال: Twentyeleven).با این کار اگر مشکل شما حل شد احتمالا مشکل از فایل functions.php بوده است که باید آن را بررسی کنید و کد ها و توابع اشتباه را در آن فایل پاک کنید.
اگر مجدد مشکلمان حل نشد چه کنیم؟
۱-جایگزین کردن فایل های جدید وردپرس: در این مرحله باید فایل های وردپرس را مجدد دانلود کرده و جایگزین فایل های فعلی سایت خود کنید.برای این کار می توانید آموزش آپدیت دستی وردپرس ما را مطالعه کنید.
۲-پاک کردن کش سایت: بعضی اوقات ممکن است خطا به دلیل وجود کش موجود در سایت شما یا مرورگر شما باشد.برای این کار حتما کش سایت خود را پاک کنید.
۳-پاک کردن فایل Maintenance: مطمئن شوید که فایل Maintenance در روت پروژه خود را حذف کرده اید.
امیدوارم با انجام مراحل بالا خطای صفحه سفید در وردپرس برای شما حل شده باشد.همانطور که گفته شد تمام خطاها قابل حل هستند به شرطی که ریشه مشکل را پیدا کرده باشید.اگر همچنان مشکل شما حل نشده است می توانید در مرحله آخر به پشتیبان میزبان سایت خود تیکت بزنید و درخواست رفع مشکل کنید.
پیروز و موفق باشید-حمزه همتی😇.