نحوه رفع خطا در برقراری اتصال به پایگاه داده در وردپرس

نحوه رفع خطا در برقراری اتصال به پایگاه داده در وردپرس

بروزرسانی شده در۲۳ تیر ۱۴۰۳

آنچه در این مقاله می خوانید...

یکی از رایج‌ترین و مهم ترین خطاهایی که ممکن است در وردپرس با آن مواجه شوید،خطا در برقراری اتصال به پایگاه داده است.

وقتی با این مشکل روبرو می‌شوید، مهم‌ترین اولویت رفع این خطا و بازگرداندن سایت به حالت قبلی است.در این آموش قصد داریم تمام روش های موجود برای رفع خطا در برقراری اتصال به پایگاه داده در وردپرس را با هم بررسی کنیم.پس تا انتهای این آموزش همراه ما باشید.

چرا خطای، خطا در برقراری اتصال به پایگاه داده را مشاهده می‌کنم؟

خطای اتصال به پایگاه داده به این معناست که سایت شما نمی‌تواند داده‌های پشتیبان خود را از MySQL بازیابی کند.

این خطا منجر به آفلاین شدن و در دسترس نبودن کامل سایت، از جمله پنل مدیریت wp-admin، می‌شود.

دلایل متعددی ممکن است باعث این خطا شوند.

قبل از بررسی این دلایل، بهتر است کمی درباره ساختار پلتفرم وردپرس بدانید تا متوجه شوید چه عواملی می‌توانند این خطا را ایجاد کنند.

وردپرس دارای دو جزء اصلی فایل ها و دیگری دیتابیس است. این دو بخش با عملکردهای مختلف خود، پلتفرم وردپرس را تشکیل می‌دهند.

Files
WordPress تمام کدهای پی اچ پی مورد استفاده هسته وردپرس را در سطح سیستم فایل به همراه تم ها، افزونه ها، فایل های رسانه ای آپلود شده و چند متغیر پیکربندی ذخیره می کند.

پایگاه داده
وردپرس تمام داده های سفارشی سازی را در سطح پایگاه داده ذخیره می کند. این بدان معناست که پایگاه داده شامل تمام پست ها، صفحات، نظرات، تم و تنظیمات افزونه و بسیاری موارد دیگر سایت است.

مشاهده داده‌های خام MySQL با استفاده از PHPMyAdmin برای شما امکان‌پذیر است.

بنابراین، خطای Database Connection نشان می دهد که چیزی در دسترسی وردپرس به پایگاه داده اختلال ایجاد می کند. از آنجایی که وردپرس نمی تواند جزئیات لازم را از دیتابیس بازیابی کند، نمی تواند صفحه درخواستی را در مرورگر شما بارگیری کند.

چرا خطای Database Connection را فقط در برخی از صفحات یا wp-admin می بینم ؟

اگر پلاگین کش را بر روی سایت خود نصب کرده‌اید، ممکن است متوجه شوید که برخی از صفحات قالب سایت به درستی بارگیری می‌شوند. این وضعیت حتی در صورت وجود خطای اتصال به پایگاه داده نیز ممکن است رخ دهد.

با فعال کردن کش سایت،قالب سایت، فایل‌های کش شده را به شما نمایش می‌دهد. بنابراین،ممکت است با این که بخض پنل مدیریت در دسترس نباشد ولی همچنان ثالب سایت شما به درستی بارگزاری شود.پیشنهاد ما برای حل این مشکل پاک کردن کش موجود سایت می باشد.

کش کردن سایت به طور قابل توجهی عملکرد کلی سایت را بهبود می دهد و سرعت سایت را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.به این علت که محتوای سایت شما فقط برای بار اول برای کاربران بارگزاری می شود و برای دفعات بعدی که وارد سایت شما می شوند این محتوا در مرورگر کاربر وحود دارد و مستقیما داده ها را از مرورگر کاربر بارگزاری می کند به همین علت سرعت سایت را تا حد زیادی افزایش می دهد.

مهمترین دلایل خطا در برقراری اتصال به پایگاه داده

همانطور که گفته شد یکی از مهم ترین خطا های رایجی که اکثر طراحان سایت و وبمستر ها با آن سر و کار دارند خطا در برقراری اتصال به پایگاه داده در وردپرس می باشد.این خطا دلایل بسیار زیادی دارد که برخی از مهم ترین آن ها را برای شما بیان کرده ایم.

نادرست بودن اطلاعات MySQL

وردپرس از اطلاعات پایگاه داده MySQL، نام کاربری و رمز عبور که در فایل wp-config.php موجود است، استفاده می‌کند. این اطلاعات باید دقیقاً مطابق با اطلاعات ارائه‌شده توسط ارائه‌دهنده هاست شما باشد و به حروف کوچک و بزرگ حساس هستند.

پیشوند جدول وردپرس نیز باید با پیشوندهای موجود در پایگاه داده MySQL شما مطابقت داشته باشد. همچنین، کاربر MySQL باید به پایگاه داده اختصاص داده شده و مجوزهای مناسب را داشته باشد.

خراب بودن پایگاه داده MySQL

اگر برخی از جداول MySQL خراب شوند، وردپرس قادر به بارگیری اطلاعات مهم از MySQL نخواهد بود و خطا نمایش می‌دهد. شایع‌ترین علت این مشکل به‌روزرسانی ناموفق یا ناقص هسته، قالب یا افزونه‌های وردپرس است. جدول wp_options بیشتر از بقیه جداول دچار خرابی می‌شود.

در دسترس نبودن سرور MySQL

اگر خطای اتصال به پایگاه داده نمایش داده شود اما بدون اقدام خاصی برطرف شود، ممکن است سرور MySQL به طور موقت آفلاین بوده باشد.

محدودیت اتصال به MySQL

برای هر کاربر و همچنین به صورت کلی برای سرور، محدودیتی در تعداد اتصالات MySQL وجود دارد.

ترافیک بالای موجود

حجم زیاد ترافیک، به خصوص اگر سایت به خوبی بهینه نشده باشد، ممکن است منابع موجود را تحت فشار قرار دهد. اگر سایت با کمبود منابع مواجه شود، ممکن است خطاهای این شکلی برای سایت شما رخ دهد.

خرابی فایل‌های وردپرس

اگرچه خطای مربوطه به پایگاه داده ربط دارد، اما ممکن است مشکل از فایل های وردپرس باشد. این مشکل معمولاً ناشی از به‌روزرسانی ناموفق هسته وردپرس یا به‌روزرسانی خودکار قالب و یا افزونه‌ها است.

نحوه رفع خطا در برقراری اتصال به پایگاه داده در وردپرس

قبل از پرداختن به اشکال زدایی گام به گام، اولین کاری که باید انجام دهید این است که با ارائه دهنده میزبانی وب تماس بگیرید تا تأیید کنید که این یک مشکل سمت سرور نیست.

مرحله ۱: با شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید

در اولین مرحله می توانید با شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید.هنگامی که با تیم پشتیبانی ارائه دهنده تماس گرفتید،مشکل را مطرح کنید و از آن ها بخواهید که مشکل شما را حل کنند.اگر مشکل از هاست باشد به احتمال زیاد مشکل شما را حل کنند ولی اگر مشکل از فایل های سایت شما باشد باید از پشتیبان سایت وردپرس خود بخواهید تا مشکل را حل کند.

مرحله ۲: اطلاعات MySQL را دوبار بررسی کنید

از آنجایی که اطلاعات اشتباه MySQL یکی از شایع ترین دلایل این مشکل است،پیشنهاد می کنم اطلاعات wp-config.php را مجدد اعتبار سنجی کنید.

فایل wp-config.php شامل تمام تنظیمات مورد نیاز وردپرس برای دسترسی به پایگاه داده MySQL، از جمله نام دیتابیس، نام کاربری، رمز عبور، پیشوند جدول و گزینه های مختلف دیگر است که اگر این موارد را اشتباه وارد کرده باشید شما با خطا در برقراری اتصال به پایگاه داده در وردپرس مواجه می شوید.

بنابراین پیشنهاد می شود که یک بار دیگر نام دیتابیس،نام کاربری و رمز عبور خود را در فایل wp-config.php وارد کنید و دکمه ذخیره را بزنید.سپس به سایت خودتان بروید و مطمئن شوید که این خطا رفع شده باشد.

مرحله ۳: تعمیر پایگاه داده MySQL

الان می توانیم مطمئن شویم که اطلاعات موجود در فایل wp-config.php به درستی وارد شده اند.اگر همچنان مشکل حل نشده است باید دیتابیس خود را تعمیر کنیم.

دیتابیس وردپرس حاوی جداول زیادی با داده های مهم سایت را در خود ذخیره می کند. برخی از این جداول، مانند wp_options، برای سایت بسیار مهم و حیاتی هستند. اگر این جداول خراب باشند، سایت بارگیری نمی شود و ممکن است با خطا مواجه شوید.

برای بررسی و تعمیر این جدول ها، می توانیم از ابزار MySQL Repair در سی پنل استفاده کنیم.

مرحله ۴: هسته وردپرس را مجدد بروز کنید

در بیشتر موارد، فایل‌های شما از به‌روزرسانی ناقص فایل‌های اصلی وردپرس ممکن است خراب شوند. خبر خوب این است که ما می‌توانیم فایل‌های اصلی وردپرس را بدون از دست دادن داده‌های سایت به‌روزرسانی کنیم.برای این کار می توانید آموزش آپدیت دستی وردپرس را مطالعه کنید.

مرحله ۵: بازیابی نسخه پشتیبان

روش بعدی این است که نسخه پشتیبان سایت خود را بارگزاری کنید،اگر بک آپبی از سایت خود ندارد می توانید با ارائه دهنده شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید از آنها بخواهید آخرین نسخه موجود سایت شما را ریستور کنند.

نتیجه گیری

با استفاده از روش های گفته شده در این آموزش شما به راحتی می توانید خطا در برقراری اتصال به پایگاه داده در وردپرس را برطرف کنید.سعی کنید تمام مراحل را مو به مو و طبق توضیحت گفته شده انجام دهید.با این که خطای برقراری اتصال به پایگاه داده یکی از رایج ترین خطاها می باشد ولی یک خطای سطحی و قابل حلی است.

در نهایت توضیخ من به شما این است که اگر با روش های بالا نتیحه نگرفتید به احتمال زیاد مراحل را به درستی انجام نداده اید بنابراین از شرکت هاستینگ خودتان درخواست کنید تا برای حل این مشکل اقدام کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + نوزده =