چند زبانه كردن سايت وردپرس با افزونه Polylang

چند زبانه کردن سایت وردپرس با افزونه Polylang

بروزرسانی شده در۱۰ آبان ۱۴۰۳

آنچه در این مقاله می خوانید...

اگر شما هم قصد چند زبانه کردن سایت وردپرس را دارید و نمی دانید چطور این کار را انجام بدهید به جای درستی آمده اید.در این آموزش قصد داریم روش های مختلف چند زبانه کردن سایت وردپرس را به شما یاد بدهیم و معایب مزایای هر روش را نیز با هم بررسی کنیم.پس در ادامه این آموزش همراه ما باشید.

افزونه Polylang

چند زبانه کردن سایت وردپرس

اصلا بیایید ببینیم چند زبانه کردن سایت وردپرس به چه معناست؟اگر بخواهیم به مفهمو سایت های چند زبانه بپردازیم در اصل راه اندازی یک سایت با چند زبان مختلف هدف ما است.فرض کنید یک سایت فروش آنلاین دارید و قصد دارید به تمام کشور ها خدمات بدهید،در این جا زبان اصلی سایت شما ممکن است فارسی باشد ولی می توانید برای ارتباط گیری بهتر مخاطبان خارجی زبان های انگلیسی،عربی،فرانسوی و … را روی سایت خود فعال کنید.اما همانطور که خدمتتان عرض شد روش های مختلفی وجود دارد که بعضی از آن ها منسوخ شده است و بهتر است از روش های جایگزین استفاده شود.در ادامه دو روش کلی را برای شما بیان خواهیم کرد.

نصب وردپرس مجزا برای هر زبان

در گذشته برای این که یک سایت را بتوانیم از قابلیت چند زبانه بودن بهره مند کنیم نیاز بود که وردپرس را بر روی پوشه های مختلفی از سایت نصب کنیم.یعنی شما اگر یک وب سایت دو زبانه نیاز داشتید باید بر روی دامنه اصلی سایت خود (yourDomain.com) وردپرس نسخه فارسی را نصب می کردید و بر روی یک ساب فولدر (yourDomain.com/en)،نسخه انگلیسی سایت خود را راه اندازی می کردید که این کار معایب زیادی داشت.یکی از معایب این کار بحث مدیریتی آن بود که باید برای هر نسخه زبان،زمان می گذاشتید و تغییرات را به طور جداگانه برای هر سایت انجام میدادید و به خاطر حرفه ای نبودن این امر باعث بود که به سئو سایت شما نیز ضربه بزند.

اما روش های بهتری نیز وجود دارد که می توانید با استفاده از آن به طور حرفه ای تری و با زمان کمتری سایت خود را راه اندازی و مدیریت کنید.

استفاده از افزونه های چند زبانه کردن سایت وردپرس

یکی از روش های محبوب چند زبانه کردن سایت وردپرس،استفاده از افزونه وردپرس می باشد.این افزونه ها می توانند به راحتی سایت ما را به یک سایت چند زبانه تبدیل کنند بدون آن که نیاز باشد چندین وردپرس را نصب کنیم.البته توجه داشته باشید که این افزونه ها به صورت پیشفرض ترجمه خودکار برای شما انجام نمی دهند.

معروف ترین افزونه های چند زبانه کردن سایت وردپرسی افزونه Polylang و WPML می باشد که در این آموزش قصد معرفی و آموزش افزونه Polylang را خواهیم داشت.

آموزش چند زبانه کردن سایت وردپرس با افزونه Polylang

برای چند زبانه کردن سایت وردپرس با افزونه Polylang کار چندان پیچیده ای در پیش ندارید.کافی است ابتدا افزونه را از اینجا دانلود کنید و سپس اقدام به نصب افزونه نمایید.

چند زبانه کردن سایت وردپرس

زبان ها : پس از نصب افزونه در پنل پیشخوان وردپرس خود گزینه ای تحت عنوان “زبان ها” مشاهده خواهید کرد.با کلیک کردن بر روی این گزینه به صفحه جدیدی هدایت خواهید شد که در آن جا نیاز است زبان های سایت خود را انتخاب کنیم.به عنوان مثال ما قصد داریم یک سایت سه زبانه را ایجاد کنیم.با این فرض زبان اصلی سایت ما فارسی است و دو زبان دیگر انگلیسی و عربی خواهد بود.

مطابق تصویر بالا زبان فارسی را از لیست کشویی انتخاب کنید و سپس گزینه افزودن زبان جدید را بزنید تا زبان فارسی به لیست زبان های سایت شما اضافه شود.توجه کنید برای این که زبان پیشفرض ما فارسی باشد باید ابتدا زبان فارسی را از لیست کشویی انتخاب کنیم و در مراحل بعد زبان های انگلیسی و عربی.پس از اضافه کردن زبان فارسی این دو زبان نیز همانند روش گفته شده به لیست زبان ها اضافه کنید.

همانطور که میبینید در مقابل زبان فارسی ستاره ای وجود دارد که نشانگر زبان پیشفرض سایت ما می باشد.

ترجمه رشته ها در وردپرس

ترجمه ها : در منو بعدی،گزینه ای تحت عنوان ترجمه ها داریم که می توانید بعضی از متن ها و رشته های سایت خود را بسته به زبان مدنظر خود تغییر بدهید.

تنظیمات افزونه Polylang

تنظیمات : در تب تنظیمات قابلیت های جالبی وحود دارد که ممکن است بعضی از آن ها فعال نشده باشند.یکی از قابلیت های جالب این قسمت تشخصی زبان مرورگر کاربر است که بر اساس این که زبان مرورگر کاربر چه زبانی است،کاربر را به همان زبان از سایت ما هدایت می کند.همچنین موارد دیگری نیز در این قسمت وجود دارد که برای استفاده از آن باید نسخه پرو این افزونه را خریداری نمایید.

چگونه ترجمه سایت وردپرس را انجام دهیم؟

با وارد شدن به بخش نوشته های وردپرس خواهید دید که در مقابل عنوان هر نوشته و زیر هر زبان علامت + وجود دارد.برای اضفه کردن ترجمه هر نوشته کافی است روی علامت + کلیک کنید و در صفحه باز شده ترجمه خود را قرار بدهید و سپس گزینه انتشار را بزنید.با این کار خواهید دید که نوشته های شما به راحتی ترجمه شده اند.الان کافی است برای سایر پست تایپ های سایت خود همانند برگه ها و… نیز همین کار را انجام بدهید تا یک سای چندزبانه وردپرسی داشته باشید.

آدرس‌دهی زبان‌ها و نمایش آن در سایت چگونه است؟

برای هر زبانی که به سایت خود اضافه می کنید دو حرف اول آن زبان به انتهای آدرس سایت شما اضافه می شود.به عنوان مثال سایت lamerdwe.ir را در نظر بگیرید که با اضافه کردن زبان انگلیسی آدرس سایت به شکل lamerdwe.ir/en در می آید و برای زبان عربی نیز آدرس سایت lamerdwe.ir/ar خواهد شد.

بسیاری از افزونه های چندزبانه سایت وردپرس برای آدرس دهی زبان ها،آن را به منو سایت شما همراه با پرچم آن کشور نمایش می دهند.در صورتی که به هر دلیلی این قابلیت برای شما فعال نبود می توانید آدرس دهی زبان سایت خود را به طور دستی به منو سایت خود اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + هفت =