آموزش نصب SSL در وردپرس و استفاده از HTTPS در وردپرس

آموزش نصب SSL در وردپرس و استفاده از HTTPS در وردپرس

بروزرسانی شده در۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

آنچه در این مقاله می خوانید...

اگر شما هم دوست دارید که با استفاده از HTTPS در وردپرس امنیت سایت خودتان را بیشتر کنید ما در این قسمت از آموزش وردپرس قصد داریم به معرفی و آموزش نصب SSL در وردپرس بپردازیم،پس در ادامه همراه ما باشید تا با دور روش با افزونه و بدون افزونه ssl را در سایت خود فعال کنیم.

مزایای استفاده و فعالسازی ssl در وردپرس

مزیت اصلی استفاده از ssl و تبدیل http به https حفظ امنیت و داده های کاربران است.بیایید کمی واضح تر برایتان توضیح دهم.وقتی کاربران سایت شما قصد ورود به سایت شما را داشته باشند باید از طریق فرم ورود اطلاعاتی مثل کلمه عبور و نام کاربری را که به شدت محرمانه هستند را وارد کنند تا بتوانند وارد سایت شما شوند.

در این میان اتفاقی که می افتد این است که این داده ها اول باید به isp شما یعنی همان شرکتی که اینترنت خود را از آن تهیه کرده اید برود و سپس این شرکت داده ها را به سرور شما منتفل کند و بالعکس.خب مسلما اگر داده های شما امن نباشد این شرکت ها و افرادی که بین سرور و سایت شما قرار گرفته اند به راحتی می توانند از این اطلاعات مهم سواستفاده کنند و امنیت شما و کاربرانتان را به خطر بیندازند.به همین علت یکی از مزایای مهم فعالسازی ssl در وردپرس حفظ امنیت و داده های ارسالی کاربران است.

دلیل نیاز به HTTPS و SSL در وردپرس

بغیر از حفظ امنیت یکی از معیار های سنجش و رتبه دهی گوگل به سایت ها،نصب و فعالسازی ssl است که باعث بهبود جایگاه رتبه آنها و در نهایت منجر به فروش بیشتر آنها می شود.

همچنین یکی از معیار های سنجش سلامت سایت استفاده و فعالسازی ssl است که ما در آموزش بررسی سلامت سایت وردپرس به طور مفصل در خصوص بررسی سلامت سایت صحبت کرده ایم.اگر دوست دارید که بدانید امتیاز سلامت سایتشما از ۰ تا ۱۰۰ جه امتیازی است پیشنهاد می کنم که این آموزش را از دست ندهید.

کاربران نزد گوگل از اهمیت بالایی برخوردار هستند همانطور که مدیریت کاربران در وردپرس هم برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است.در اصل کاربران هستند که می توانند به هر کسب و کاری سود و یا ضرر برسانند پس اگر ما سعی کنیم که در هر کاری که انجام می دهیم اولویت خود را اول حفظ امینت کاربران قرار دهیم مسلما هم نزد گوگل از اعتبار بیشتری برخوردار خواهیم بود و هم نزد کاربران خود.

تا اینجا متوجه اهمیت نصب SSL در وردپرس و انتقال آن از http به https شدید،در ادامه به بررسی دو روش آموزش نصب ssl خواهیم پرداخت.

روش اول: نصب SSL در وردپرس با افزونه

همانطور که می دانید وردپرس با استفاه از افزونه ها توانسته است خودش را با هر شرایطی منعطف کند و شما هر امکاناتی را که بخواهید افزونه ای نیست که برای آن ایجاد نشده باشد افزونه Really Simple SSL هم یکی از افرونه های معروفی است که با بیش از ۵ میلیون نصب فعال توانسته است سایت ها را از http به https به خوبی منتقل کند.

افزونه Really Simple SSL

شما برای استفاده از این افزونه کافی است تا از طریق لینک دانلود آن اقدام به دانلود و سپس نصب آن کنید.در صورتی که تازه با وردپرس آشنا شده اید می توانید آموزش نصب افزونه در وردپرس را مطالعه کنید.

پس از نصب این افزونه کافی است تا از قسمت “تنظیمات > SSL & Security” وارد صفحه اصلی افزونه شوید و ssl را روی سایت خود فعال کنید.

آموزش نصب SSL در وردپرس

اگر سایت خود را تازه راه اندازی کردید و می خواهید که سایت خود را با https راه اندازی کنید باید از طریق گزینه “تنظیمات>عمومی” آدرس سایت خود را مجدد با https وارد کنید و سپس گزینه ذخیره تنظیمات را بزنید.

روش دوم: فعال سازی SSL در وردپرس بدون افزونه

اگر شما از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده نمی کنید،یا استفاده می کنید ولی دوست دارید که فعال سازی SSL در وردپرس بدون افزونه را یاد بگیرید در ادامه آموزش همراه ما باشید.

در این قسمت ما از طریق فایل htaccess باید سایت خود را مجبور به استفاده از ssl کنیم.قبل از اینکه ادامه آموزش را با هم پیش ببریم بایید کمی راجع به فایل htaccess و این که کار هایی را می تواند برای سایت ما انجام دهد بررسی کنیم.

در زیر برخی کار هایی که توسط فایل htaccess می توان مدیریت کرد را ذکر کرده ایم:

۱-محدودیت دسترسی به فایل ها و پوشه های سایت

۲-مدیریت ریدایرکت های سایت

۳-تنظیم پسورد برای فایل و پوشه ها

۴-تنظیمات کش سایت

۵-محدود و بلاک کردن ip های خاص و مدنظر ما

و…

تا الان متوجه شده اید که با فایل htaccess می توان بسیاری از امور مربوط به سایت خود را مدیریت کرد و یکی از این کار هایی که می توان با استفاده از فایل htaccess کنترل کرد فعالسازی ssl روی سایت است.

نحوه ایجاد فایل htaccess

معمولا به صورت پیشفرض فایل htaccess در روت پروژه و سایت شما قراردارد که می توانید آن را ویرایش کنید ولی اگر این فایل روی سایت شما وجود نداشت اصلا جای نگرانی نیست چون به راحتی می توان این فایل را ساخت و در سایت خود از آن استفاده کرد.

برای این کار کافی است تا وارد روت پروژه سایت خود شوید و فایل جدیدی بسازید،سپس محتویات فایل htaccess را در آن کپی کنید و در نهایت نام آن فایل را .htaccess بگذارید.به همین راحتی شما توانستید فایل htaccess را درسایت خود ایجاد کنید.

ریدایرکت http به https توسط htaccess

قبل از اینکه هر اعمالی را روی فایل htaccess انجام دهید ابتدا از سایت خود بک آپ تهیه کنید.برای این کار می توانید آموزش بک آپ گیری سایت را مطالعه کنید.

سپس نیاز است تا فایل htaccess را که ایجاد کردید را ویرایش کنید.برای این کار شما باید بر روی فایل کلیک راست کرده و سپس گزینه edit را بزنید.

در مرحله بعد کد زیر را به فایل خود اضافه کنید و ذخیره تنظیمات را بزنید:

### Rewrite Rules Added by lamerdweb
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS}  !=on
RewriteRule ^/?(.*) https://yoursite.com/$1 [R,L]
### End lamerdweb Rules

توجه داشته باشید که به جای yoursite.com باید نام سایت خود را وارد کنید.

با این کار دیگر سایت شما بدون https باز نمی شود و تمام کاربران سایت شما را با ssl باز می کنند.این مورد باعث می شود که امنیت داده های کاربران بیشتر شود و مشکلی برای کاربران شما پیش نیاید.

اضافه کردن ssl به پنل مدیریت وردپرس

همچنین اگر مایل به نصب ssl در پنل پیشخوان وردپرس هستید نیاز است که کد زیر را به فایل wp-config.php خود وارد کنید تنظیمات ssl را برای آن پیکربندی کنید:

define('FORCE_SSL_ADMIN', true);

تست نصب ssl در وردپرس

چک کردن ssl از طریق نوار مرورگر کروم

اگر تمام مواحل بالا را انجام دادید و دوست داشتید که مطمئن شوید که ایا آموزش نصب ssl در وردپرس به درستی کار می کند یا نه می توانید از طریق نوار مرورگر خود و چک کردن گزینه connection is secure از انجام این فرایند مطمئن شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 10 =