اگر با وردپرس کار کرده باشید می دانید که این سیستم مدیریت محتوا یک نرم افزار اپن سورس یا متن باز است که این اختیار را به توسعه دهندگان می دهد که بتوانند قابلیت های مورد نیاز خود را به این سیستم مدیریت محتوا اضافه کنند.
همانطور که می دانید بسیاری از این قابلیت ها از طریق افزونه های وردپرس در اختیار ما قرار می گیرند.یعنی اگر ما قصد داشته باشیم سایت خود را به یک فروشگاه تبدیل کنیم به راحتی با استفاده از افزونه ووکامرس می توانیم این قابلیت را به سایت خود اضافه کنیم.

اما کار به اینجا ختم نمی شود،این که همه توسعه دهنده ها بتوانند برای این سیستم مدیریت محتوا افزونه ایجاد کنند در نگاه اول خیلی عالی به نظر می رسد ولی ممکن است مشکلاتی هم برای ما ایجاد کند.یکی از این مشکلات عدم هماهنگی این افزونه ها با وردپرس و بالعکس می باشد که این کار معمولا به این شکل اتفاق می افتد که شما وردپرس خود را به آخرین نسخه بروزرسانی می کنید ولی از آن طرف توسعه دهنده افزونه،افزونه خود را به موقع با آخرین نسخه وردپرس بروز نمی کند.اتفاقی که می افتد عدم هماهنگی بین آن افزونه و وردپرس است که می تواند سایت شما را دچار اختلال کند.به خصوص زمانی که سایت شما یک سایت پربازدید و پرفروش باشد.
اما راه حل چیست؟در این جا شما باید وردپرس را به نسخه قبل بازگردانید و تا مطمعن نشده اید افزونه یا قالب وردپرس مورد نظر آپدیتی مبنی بر سازگاری با آخرین نسخه وردپرس ارائه نداده است وردپرس را به روز نکنید و یا این که با توسعه دهنده افزونه و یا قالب خود این مشکل را در میان بگذارید.
همه ی این مقدمه ها گفته شد تا اولا اهمیت بروزرسانی افزونه ها در وردپرس را به شما یادآور شویم و دوم این که یک راه کار به شما بگوییم که اگر در همچین شرایطی گیر کردید بتوانید از اختلال در سایت خود جلوگیری کنید.
آموزش جامع نحوه بازگردانی وردپرس به نسخه قدیمی
همانطور که گفته شد ما باید اقدام به بازگردانی وردپرس به نسخه قدیمی کنیم و وردپرس خود را به نسخه پایین تر و قدیمی تنزل بدهیم.برای این کار روش های مختلفی وجود دارد که ما قصد داریم بازگردانی وردپرس به نسخه قدیمی به صورت دستی را به شما آموزش بدهیم.
دانلود نسخه قبلی وردپرس
قبل از هر کاری ابتدا باید نسخه قدیمی و مدنظر خود را از سایت رسمی وردپرس دانلود کنیم.خوشبختانه وردپرس تمام نسخه های خود را به صورت آرشیو در قسمت Releases Archive قرار داده است و کافی است تا نسخه قدیمی وردپرس را دانلود کنیم.
آپدیت دستی نسخه مدنظر وردپرس
در مرحله بعد باید وردپرس را به صورت دستی آپدیت کنیم،برای این منظور باید فایلهای وردپرس را از طریق FTP یا کنترل پنل هاست خود آپلود کرده و با فایلهای فعلی سایت جایگزین کنید. بهجز پوشه wp-content و فایل wp-config ، تمامی فایلها و پوشههای دیگر را جایگزین کنید.(جزییات بیشتر در لینک زیر)
پس از جایگزینی فایلها، به پیشخوان وردپرس وارد شوید. اگر نیاز به بروزرسانی دیتابیس وردپرس وجود داشته باشد، وردپرس به شما پیام خواهد داد و تنها کار شما این است که بر روی «بروزرسانی پایگاه داده» کلیک کنید.