جلسه اول: وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

جلسه اول: وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

بروزرسانی شده در۲۲ آذر ۱۴۰۳

آنچه در این مقاله می خوانید...

درود بر شما و خوش‌آمدید به اولین جلسه از دوره آموزش رایگان وردپرس🤩. این دوره به‌گونه‌ای طراحی شده است که حتی اگر هیچ دانش فنی‌ای ندارید، می‌توانید پس از اتمام آن یک سایت حرفه‌ای بسازید. امروز در جلسه اول، به موضوعات پایه‌ای می‌پردازیم و یاد می‌گیریم که وردپرس چیست و چه کاربردی دارد.از مزایا وردپرس برای شما خواهیم گفت و تاریخچه آن را با هم بررسی خواهیم کرد.پس در ادامه همراه ما باشید.

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

وردپرس چیست؟

وردپرس چیست؟وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای سایت ساز است که به ما کمک می کند سایت خود را در کمترین زمان ممکن ایجاد کنیم.وردپرس یک سیستمی است که توسط افرادی توسعه یافته است و همچنان در حال توسعه است.امروزه کمتر کسی است که وردپرس را نشناسد و از عملکرد آن اطلاع نداشته باشد ولی آیا همه آن افراد می توانند از آن استفاده کنند؟آیا همه آن افراد می دانند که برای استفاده از وردپرس نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای نیست و خود وردپرس به صورت رایگان برای عموم قابل استفاده است؟

وردپرس به قدری بازار را به سمت خود کشاند که اکنون برنامه نویس هایی تحت عنوان برنامه نویس وردپرس فعالیت می کنند و برای وردپرس قالب های رایگان و افزونه هایی را در سطح اینترنت برای استفاده به اشتراک گذاشته اند.امروزه شما در هر حوزه ای که فعالیت می کنید نیازی به طراحی سایت با کدنویسی ندارید چرا که وردپرس تمام نیاز های شما را برآورده می کند.امروزه قالب های وردپرسی مختلفی در حوزه فروشگاهی،آموزشی،املاک،دیجیتال،شخصی،روانشناسی و… که می تواند که می توانید از این قالب ها استفاده کنید و سایت خود را راه اندازی کنید.

با وردپرس چه سایت‌هایی می‌توانیم راه‌اندازی کنیم؟

با وردپرس چه سایت‌هایی می‌توانیم راه‌اندازی کنیم؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید ما در لامرد وب در گذشته از سیستم اختصاصی که خودمان از صفر برنامه نویسی کرده بودیم استفاده می کردیم تا زمانی که با وردپرس آشنا شدیم و به کل از سیستم اختصاصی به وردپرس پناه آوردیم.باید بدانید کهه با کمک وردپرس می‌توانید انواع سایت‌های مختلف را در هر حوزه ای که فکر کنید راه‌اندازی کنید از جمله:

فروشگاه اینترنتی

سایت آموزشی

سایت شرکتی و بیزنسی

سایت ویدیو آنلاین

سایت موسیقی آنلاین

بلاگ

انجمن و فروم‌های تخصصی

وبسایت شخصی

وبسایت کاریابی

سایت پادکست

سایت خبری

وبسایت معرفی کسب‌وکار شما (خدماتی)

سفارش پروژه و نمایش نمونه‌کارها

نمایش رزومه و…

تاریخچه وردپرس

ایده وردپرس زمانی شکل گرفت که مت مولنوگ (Matt Mullenweg)، یک وبلاگ‌نویس و برنامه‌نویس جوان، و مایک لیتل (Mike Little)، یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار، تصمیم گرفتند یک جایگزین بهتر برای پلتفرم وبلاگ‌نویسی b2/cafelog ایجاد کنند.
این پلتفرم قدیمی دیگر به‌روزرسانی نمی‌شد و کاربران آن به یک سیستم جدید و پیشرفته نیاز داشتند. مولنوگ و لیتل، با استفاده از کدهای b2/cafelog، کار خود را شروع کردند و وردپرس متولد شد.

در انتشار اولیه وردپرس که در در ژانویه ۲۰۰۴ اتفاق افتاد،امکانات پایه ای مانند سیستم مدیریت کاربران،نصب آسان و قابلیت ایجاد پست های وبلاگی در آن به کار گرفته شده بود.در سال ۲۰۰۴ سیستم افزونه ها در وردپرس اضافه شد که توانست قابلیت های وردپرس را چندین برابر بیشتر کند.

در سال ۲۰۰۶ وردپرس به قدری محبوب شده بود که توانست جامعه کاربری بزرگی را در سراسر جهان شکل بدهد.در سال ۲۰۰۵، مولنوگ شرکت Automattic را تأسیس کرد و پلتفرم wordpress.com را راه‌اندازی کرد. این سرویس،برخلاف wordpress.org که برای استفاده از آن نیاز به خرید هاست و دامنه بود و باید وردپرس را بروی هاست خود نصب می کردید،نسخه میزبانی‌شده وردپرس بود که کاربران می‌توانستند بدون نیاز به خرید هاست، سایت خود را بسازند.

دلایل موفقیت وردپرس در طول زمان

یکی از دلایلی که باعث موفقیت وردپرس در طول بازه زمانی ۲۰ ساله شده است این است که این سیستم به صورت متن باز می باشد که توسط عده ای توسعه دهندگان مرتبا در حال آپدیت و به روزرسانی می باشد.این بروزرسانی های پیوسته باعث شده است که وردپرس به یکی از پرقدرت ترین و پر امنیت ترین سیستم های مدیریت محتوا در جهان تبدیل شود.

یکی از ویژگی های وردپرس که شاید بی تاثیر هم در محبوبیت آن نبوده است توانایی بالای آن برای اجرا و پیاده سازی هر نوع وب سایتی است که فکر می کنید.از وب سایت های محتوا محور گرفته تا سایت های فروشگاهی حرفه ای!تیم وردپرس در تلاش بوده که تا با آخرین تغییرات همراه باشد و همین امر باعث بروزبودن این سیستم در مقایسه با سایر سیستم های ساخت سایت می باشد.همچنین وجود انجمن ها و منابع آموزشی داخلی و خارجی توانسته که محبوبیت این سیستم را بیش از پیش بیشتر کند.این را فراموش نکنید که وردپرس ابتدا برای راه اندازی یک سیستم وبلاگ راه اندازی شد و تا به امروز توانسته به یک سیستم سایت ساز همه فن حریف تبدیل شود.به نظر شما این سیر تکامل و پیشرفت در آینده تا کجا می تواند پیش برود؟

جمع بندی

در این آموزش به این پرسش که وردپرس چیست و چه کاربردی دارد پرداختیم و فهمیدیم که وردپرس در حال حاظر یکی از بهترین سیستم هایی است که می توان با آن سایت های حرفه ای راه اندازی کرد.یکی از دلایلی که توانسته است وردپرس محبوبیت زیادی در بین طراحان سایت و کسب و کار ها بدست آورد وجود منابع آموزشی آن و سادگی کار با آن است.به طوری که شما برای تبدیل سایت خود به یک فروشگاه ساز کافی است افزونه ووکامرس را نصب کنید و از فروش آنلاین لذت ببرید.این سادگی باعث می شود که اولا در زمان خود صرفه جویی کنید و در مرحله بعد هزینه های خود را مدیریت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 1 =