جلسه ۱ : مقایسه ویرایشگر کلاسیک با ویرایشگر گوتنبرگ

جلسه ۱ : مقایسه ویرایشگر کلاسیک با ویرایشگر گوتنبرگ

بروزرسانی شده در۲۶ بهمن ۱۴۰۳

آنچه در این مقاله می خوانید...

مقایسه ویرایشگر کلاسیک با ویرایشگر گوتنبرگ

مقایسه ویرایشگر کلاسیک با ویرایشگر گوتنبرگ در وردپرس یکی از موضوعات مهم برای افرادی است که با این سیستم دیریت محتوا به عنوان یک طراح سایت یا وبمستر در حال فعالیت هستند.هر کدام از این ویرایشگرها مزایا و معایب خاص خود را دارند.ما تصمیم گرفتیم در ابتدایی ترین جلسه از آموزش ویرایشگر گوتنبرگ در خصوص مقایسه ویرایشگر گوتنبرگ با کلاسیک بپردازیم.

رابط کاربری و تجربه کاربری

ویرایشگر کلاسیک شباهت زیادی به ویرایشگرهای متنی مانند Microsoft Word دارد. ساده، مینیمال و برای کاربران قدیمی وردپرس آشناست.این ویرایشگر تا قبل از نسخه ۵ وردپرس به صورت پیشفرض بر روی هسته وردپرس راه اندازی شد.طریقه کار با این ویرایشگر بسیار ساده و آسان است.به طوری که به سادگی می توان متنی اضافه کرد،آن را درشت کرد،ایتالیک کرد و راز متن ها را تنظیم کرد و…

اما در مقابل آن ویرایشگر گوتنبرگ مبتنی بر بلوک‌ها طراحی شده است. این به کاربران اجازه می‌دهد تا هر بخش از محتوا (متن، تصویر، دکمه، ویدیو و…) را به‌صورت جداگانه مدیریت کنند.همین امر باعث می شود که کار کردن آن در مقایسه با ویرایشگر کلاسیک کمی دشوار تر به نظر برسد.اما خبر خوب این است که در این دوره سعی شده است به صورت کاملا گویا و ساده،طریقه کار با این ویرایشگر جدید وردپرس را با هم یاد بگیریم.

سادگی و یادگیری

ویرایشگر کلاسیک بسیار ساده است و نیازی به یادگیری خاصی ندارد. بیشتر برای کاربرانی که فقط قصد نوشتن متن و افزودن تصاویر دارند، مناسب است.

ویرایشگر گوتنبرگ به دلیل سیستم بلوکی آن، در ابتدا نیاز به یادگیری دارد، اما پس از مدتی، قابلیت‌های زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که می توانند بدون نیاز به صفحه ساز ها لندینگ پیج های خود را طراحی کنند.

انعطاف‌پذیری و طراحی صفحات

ویرایشگر کلاسیک بیشتر برای نوشتن محتواهای ساده مناسب است و برای طراحی صفحات سفارشی نیاز به افزونه‌هایی مانند Elementor یا WPBakery دارد و همانطور که گفته شد نصب این افزونه های جانبی می تواند سایت ما را به شدت سنگین کند.به این دلیل که این افزونه ها بر روی هسته وردرپس قرار نگرفته اند و پس از نصب در سایت تعداد زیادی فایل های css و js را به سایت ما اضافه می کنند که می تواند سرعت سایت ما را تحت تاثیر خود قرار بدهد.

ویرایشگر گوتنبرگ امکانات زیادی برای طراحی صفحات دارد و می‌توان از بلوک‌های مختلف برای چیدمان محتوا بدون نیاز به افزونه‌های جانبی استفاده کرد.مزیت استفاده از این ویرایشگر این است که حجم صفحات سایت را سنگین نمی کند در نتیجه سرعت سایت کاهش پیدا نمی کند.

آینده و پشتیبانی

وردپرس اعلام کرده که پشتیبانی رسمی از ویرایشگر کلاسیک در آینده متوقف خواهد شد.به این معنی است که عملا تا مدتی دیگر این ویرایشگر کارایی خود را به طور کامل از دست داد وجای خود را به ویرایشگر گوتنبرگ خواهد داد،به این دلیلی که ویرایشگر گوتنبرگ به‌عنوان ویرایشگر پیش‌فرض وردپرس، آینده روشنی دارد و قابلیت‌های آن در هر نسخه جدید توسعه می‌یابد.

نتیجه‌گیری

در مجموع، گوتنبرگ آینده وردپرس است و اگر قصد استفاده طولانی‌مدت از این سیستم مدیریت محتوا را دارید، یادگیری این ویرایشگر توصیه می‌شود.

شما از کدام ویرایشگر استفاده می‌کنید؟ 😊

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =